Din partners rolle under fødslen – uundværlig eller i vejen?

Fødslens faser

3 timer, der stod i fødslens tegn, hvor vi grundigt blev guidet gennem alt omhandlende en fødsel. Det var bare os tre og vi havde mulighed for at stille alle de spørgsmål vi havde lyst til. Virkelig lærerigt og virkelig rart og trygt.

Vi følte os virkelig godt forberedte, trygge, spændte og med så meget mere viden end da vi kom.

http://emiliblog.dk/2017/08/lyn-foedselsforberedelse-og-en-spontan-date-night/

Emilie

Når vi laver indviduel fødselsforberedelse, gør vi det primært for at du og din partner kan blive samarbejdspartnere og trygt bringe jeres barn til verden. Det er ikke til at overse det gabende hul i ressourcerne som mange nye forældre møder, i kontakten med sundhedssystemet, på trods af at vi har de skønneste jordemødre siddende derude.

I forvejen skriger det til himlen når den offentlige fødselsforberedelse bliver skåret ind til et minimum, ja der har sågar været tale om kun at tilbyde online-forløb på riget (!!!) men dette forslag er heldigvis blevet skrinlagt igen. https://www.bt.dk/politik/region-hovedstaden-dropper-foedselsforberedelse-online

Størstedelen af forberedelserne til fødslen handler om moderen, hvilket på mange måder er naturligt da hun jo bærer barnet, men det bliver ret problematisk hvis det kun er moderen der kender sin rolle før, under og efter fødslen.

Du har sikkert hørt en del mænd fortælle om tåkrummende episoder de har haft hos jordemoderen eller på kærestens fødselsforberedelses-hold, muligvis kender du også nogen som har haft nogle enormt positive oplevelser med selvsamme. Uanset hvilken beretning du eller din partner har hæftet sig ved, skal I sammen vælge hvordan I vil tilrettelægge jeres forberedelse og undersøge hvilke behov og udfordringer I har. For de fleste partnere, kan det godt være en udfordring at sætte ord på behov og følelser, da de ofte bare gerne vil gøre det som moderen har behov for.

DR har for nylig haft et rigtig fint fokus på partnerens behov for at blive inddraget, som en ligeværdig medspiller i fødselsforløbet.

Jeg kunne godt tænke mig, at jeg lige fra starten blev inddraget i højere grad, for jeg er en lige så stor del af det med at få barn, som min kone, siger han.

De første to timer kunne jeg slet ikke finde ro i det, så jeg ville gerne have vidst, at min vigtigste rolle var at være nærværende og rolig.

https://www.dr.dk/levnu/boern/far-mere-foedselsforberedelse-til-maendene-tak

Christoffer